Wysłany: 2010-05-12, 12:15 Zwrot składki za ubezpieczenie OC
Wczoraj sprzedałem samochód. Ubezpieczenie OC miałem do grudnia 2010. Czy mogę starać się o zwrot zapłaconej składki. Była to opłata jednorazowa. Jeżeli tak to jakich muszę dokonać formalności aby otrzymać zwrot składki.
O zwrot składki i owszem będziesz się mógł starać ,ale tylko wówczas ,kiedy z Twojego ubezpieczenia zrezygnuje nowonabywca samochodu -ma na to 30 dni ,jeśli po tym czasie nie wypowie Twojej polisy OC przechodzi ona na nabywcę do końca trwania umowy ,czyli do grudnia.Natomiast jeśli jednak nowonabywca umowę wypowie Ty możesz złożyć w swoim TU wniosk o zwrot nie wykorzystanej składki
Dzięki opoka za szybką odpowiedź. Rozumiem, że teraz mam czekać te 30 dni a później mogę się starać o zwrot składki, oczywiście jeśli nabywca jej nie wypowie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum