FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
pożyczka dla na kontynuowanie działalności
Autor Wiadomość
kastol24

Wysłany: 2011-12-03, 19:29   pożyczka dla na kontynuowanie działalności

Witam,
Prowadzę działalność gospodarczą - handel. Posiadam tj. wynajmuje trzy lokale handlowe w dobrych lokalizacjach w dużych miastach województwa lubelskiego. Działalność jest sprawdzona, mam stałych terminowych dostawców i pewne lokalizacje na sprzedaż. Aby móc rozwijać swoją działalność o nowe punkty sprzedaży potrzebuje pożyczki w kwocie 40-60tys PLN. na rozwinięcie nowego punktu sprzedaży. Dla wyjaśnienia - pożyczkę biorę nie dlatego że potrzebuje gotówki na spłatę starych zobowiązań, a dlatego że w mojej branży bardzo ważne są lokalizacje a z nieruchomościami na głównych szlakach handlowych ,w najlepszych punktach jest bardzo trudno. Więc jeśli coś się pojawia a ma się sprawdzony profil biznesowy-trzeba szybko taką lokalizację podejmować. Na właśnie takie uruchomienia jest mi potrzebna pożyczka. Kwotę chciałbym zwrócić w okresie 1 max 1,5 roku lub jeśli wyniki będą powyżej moich oczekiwań w krótszym okresie według wcześniej ustalonego oprocentowania. Najchętniej interesowałaby mnie umowa z jednym max dwoma inwestorami. Nie interesuje mnie tylko jednorazowa pożyczka a dłuższa współpraca która pozwoli mi zagospodarować większą część rynku.
Jako zabezpieczenie proponuje weksel lub wedle wspólnych ustaleń. Nie szukam wspólnika do działalności, tylko finansowania.
Więcej informacji zapraszam tylko priv, pozdrawiam.

expert
DK Notus

Wysłany: 2011-12-06, 13:11   

to może kredyt będzie lepszym rozwiązaniem?

kastol24

Wysłany: 2011-12-06, 21:44   pożyczka na kontynuowanie działalności

Posiadam jeden kredyt na dluższy okres, wiec kolejnego w banku nie dostne. Środków potrzebuje tak jak pisalem na bierzące inwestycje szybko zbywalne

expert
DK Notus

Wysłany: 2011-12-07, 16:30   

Jeśli ma Pan kredyt na dłuższy okres tzn. że rata nie jest tak dużym obciążeniem. Po co ma Pan komuś płacić kilkadziesiąt % skoro może Pan mieć oprocentowanie kilku procent? totalnie bez sensu. Krótszy okres zobowiązania to gorsza płynność - przecież jako osoba prowadząca działalność powinien Pan wiedzieć, jak budować biznes. Proszę opisać po krótce: co Pan oferuje (załóżmy, że byłbym zainteresowany. Jak chce mnie Pan przekonać, żebym pożyczył pieniądze osobie, której nie znam? jakie zabezpieczenie Pan proponuje?)

Odpowiedz do tematu