FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
pomoc w konsolidacji kredytów
Autor Wiadomość
gizela

Wysłany: 2010-08-28, 18:03   pomoc w konsolidacji kredytów

witam popadłam w pętle kredytową mam zadłuzenia na kwote 40000 potrzebuje pomocy w konsolidacji jestem osobą starszą mam emeryture wysokości 700zł bardzo proszę o pomoc

joanna85 

Wysłany: 2011-06-24, 17:40   

Na początku najlepiej w pierwszej kolejności udać się do banku. Im również zależy na spłacie kredytów więc na pewno coś zaradzą... Potem można udać się do jakiegoś doradcy, który powie Pani jak postępować w takiej sytuacji, gdyż nie znamy tak naprawdę dokładnie sytuacji w jakiej Pani się znajduje. Może ma Pani jakąś neiruchomość, można wtedy wziąć coś pod hipotekę.

lukasz788

Wysłany: 2011-09-23, 10:32   

To jest pewien minus kredytów bez bik. Idąc do banku wyliczą nam zdolność kredytową i w większości przypadków nie pożyczą więcej niż uznają że będziemy w stanie spłacać. A jeśli ktoś tego nie sprawdza i rozdaje kredyty na lewo i prawo to tak się to właśnie kończy. Ja tylko nie rozumiem jak można się zadłużyć na taką kwotę mając tak małe dochody. Bądźmy szczerzy - nie ma żadnych szans na konsolidację. Jeśli nie ma Pani żadnych aktywów (mieszkanie, samochód itp) to nie widzę też żadnej szansy na jakiekolwiek spłacenie zadłużenia. Z takich pieniędzy ciężko wyżyć nie mówiąc już o spłacie kredytów.

joanna85 

Wysłany: 2012-01-07, 11:59   

W przypadku emerytów bardzo dobrym rozwiązaniem jest obecnie tzw. odwrócona hipoteka ale oczywiście musi Pani posiadać własne mieszkanie lub dom.

expert
DK Notus

Wysłany: 2012-01-13, 15:37   

a co Pani wie o odwróconej hipotece? banki zarzuciły ten projekt. Pozostały jedynie firmy prywatne. W zasadzie prawnie obecnie nie jest unormowane funkcjonowanie tego produktu, więc to spore ryzyko - MOIM ZDANIEM. Zresztą jaki sens ma odgrzewanie tak starego kotleta?

Odpowiedz do tematu