FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
alternatywa do kredytu
Autor Wiadomość
magdalena

Wysłany: 2008-07-03, 08:53   alternatywa do kredytu

Witam! Zwracam się do Państwa z takim otóż problemem: czy jest jakiś konkurencyjny sposób dla kredytów zapewnienia firmie środków finansowych? Moje pytanie zaistniało, ponieważ obawiam się wzięcia kredytu, z racji, bardzo możliwe, iż braku spełniania przeze mnie wymogów. Proszę o pomoc.
Czytałam kiedyś o "faktoringu"?

leon

Wysłany: 2008-07-03, 10:58   

Leasing - bardzo dobry sposób finansowania środków trwałych - np. samochodu, sprzętu komputerowego, maszyn i urządzeń.

Bardziej opłacalny niż kredyt.

Joanna

Wysłany: 2008-07-03, 13:56   

Odnośnie do "faktoringu":
Faktoring - jest rodzajem specjalistycznego pośrednictwa handlowego, w którym wyspecjalizowana instytucja finansowa (z reguły spółka z udziałem banku)nabywa w drodze cesji od przedsiębiorstw handlowych lub przemysłowych roszczenie o zapłatę należnych im kwot z różnego rodzaju źródeł zobowiązanych, a zwłaszcza sprzedaży.
Jest oczywiście konkurencyjnym wobec kredytu bankowego sposobem zapewnienia przedsiębiorstwu środków finansowych o charakterze obrotowym, a czasem również sposobem zabezpieczenia przed nieściągalnością należności.

joanna85 

Wysłany: 2011-01-26, 12:13   Kredyt odnawialny dla firm

A nie zastanawiałaś się nad kredytem odnawialnym dla firm? Jest dosyć łatwo dostępny nawet dla nowych firm. W niektórych bankach nie wymagają zabezpieczenia, oczywiście wszystko zależne jest od kwoty kredytu w koncie. Jednak myślę, że warto zainteresować się tym rodzajem sfinansowania bieżących wydatków w firmie.

Odpowiedz do tematu